NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση για τις Τακτικές Μεταθέσεις Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 2024 και την καταστρατήγηση του συστήματος μοριοδότησης.

 



Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/53/2024 

Όπως είναι ήδη γνωστό, τα Συμβούλια Μεταθέσεων ξεκινούν τις εργασίες τους τη Δευτέρα 15/07/2024 για τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2024.

Αν και τον χρόνο που πέρασε, δυστυχώς, δεν διαπιστώσαμε πρωτοβουλίες σε σχέση με τα κρίσιμα σημεία,  που αναδείξαμε κατά την περσινή μας παρέμβαση για τις Μεταθέσεις 2023, το περιεχόμενο της οποίας εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, οφείλουμε να στρέψουμε το επίκεντρο της προσοχής μας σε δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τη φετινή διαδικασία:

1) στο γεγονός ότι φέτος αποφεύχθηκε η σημαντική καθυστέρηση στην εκκίνηση της διαδικασίας, καθώς πέρυσι είχαμε ήδη μπει στον Σεπτέμβριο.

2) στην έκδοση Υ.Α. με την οποία προσδιορίζονται, με τρόπο, όμως, δυσμενώς περιοριστικό και εν ολίγοις αυθαίρετο, τα προς μετάθεση στελέχη.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, με την ανωτέρω Υ.Α., στελέχη με περισσότερα μόρια μένουν εκτός διαδικασίας τακτικών μεταθέσεων 2024 και αποκλείονται από τη μετάθεση στον τόπο επιλογής τους, για την οποία τελικά θα επιλεγούν στελέχη με λιγότερα μόρια.

Εύκολα, λοιπόν, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η εν λόγω Υ.Α. προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και στερεί κάθε ελπίδα και προοπτική για αντικειμενικές και δίκαιες μεταθέσεις, αφού με αυτή καταστρατηγείται το σύστημα μοριοδότησης.

Επιπρόσθετα, η τεχνητή παράκαμψη των προβλέψεων του Π.Δ. 11/2021 και του Ν. 4504/2017 μέσα από την εν λόγω πρόβλεψη Υ.Α., συνιστά στα μάτια όλων ομολογία, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αποτυχίας και αδυναμίας του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ως ΠΕΑΛΣ, από την πρώτη στιγμή, στοχεύσαμε στην ανάκληση της Υ.Α. και στην έκδοση νέας, η οποία θα ικανοποιεί το σύνολο (και όχι ένα επιλεκτικό υποσύνολο) των στελεχών, το οποίο, ακόμα και σήμερα, την ύστατη τούτη στιγμή, καλούμε εκ νέου τον Υπουργό να πράξει αποτρέποντας την αδικία που πρόκειται να συντελεστεί.

Δηλώνουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, η ΠΕΑΛΣ ανταποκρινόμενη στον θεσμικό της ρόλο και στην ευθύνη που φέρει απέναντι στα μέλη της αλλά και συνολικά στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., θα συμμετάσχει στη διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων 2024 και θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει τις αδικίες που αναμένεται ότι θα προκύψουν.

Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος          Φύκας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια