NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη για την τροποποίηση του Π.Δ. 81/2012


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/58/2024 

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη, πραγματοποιήσαμε στις 12/08/2024, κατόπιν πρόσκλησης του ιδίου και σε συνέχεια της από 03-08-2024 παρέμβασής μας, αναφορικά με την τροποποίηση του Π.Δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Στον κ. Υπουργό επαναλάβαμε, εκ του σύνεγγυς, τον προβληματισμό μας αναφορικά με το έλλειμμα διαβούλευσης που διαπιστώνουμε επί προωθούμενων διατάξεων, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στα στελέχη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το εν λόγω π.δ., το οποίο έχει καθοριστική συμβολή στην υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη των στελεχών και στην ιεραρχική δομή του Σώματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση για την οριστικοποίηση του σχεδίου π.δ. θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις και προτάσεις της ΠΕΑΛΣ καθώς επίσης ότι συνολικά το υπό ρύθμιση ζήτημα θα πρέπει να προσεγγιστεί με τα σύγχρονα εργαλεία της διοικητικής και αναλογιστικής επιστήμης, με απώτερο στόχο τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη αποτελεσματικότητά του. 

Ως ΠΕΑΛΣ, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τη συνδικαλιστική μας δράση, ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό μας ρόλο και ευθύνη, με θετικό και δημιουργικό πρόσημο  και κατάθεση προτάσεων, που αποσκοπούν αφενός στη βελτίωση του υπηρεσιακού βίου των στελεχών κι αφετέρου στον εκσυγχρονισμό του Σώματος, στην ομαλή λειτουργία του Οργανισμού που υπηρετούμε, στην αναβάθμιση της προσφοράς και του έργου του Σώματος.

Για το Δ.Σ. 

        Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος              ΦΥΚΑΣ Γεώργιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια