NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Συνάντηση ΠΕΑΛΣ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανο Γκίκα



Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/72/2024

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανο Γκίκα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΑΛΣ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα ενώ μας δόθηκε η ευκαιρία να εστιάσουμε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, στην αποκατάσταση αδικιών και στην προώθηση ευνοϊκών ρυθμίσεων που εντάσσονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Πέραν του αναλυτικού υπομνήματος το οποίο παραδόθηκε στον Υφυπουργό και περιελάμβανε το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑΛΣ, πραγματοποιήθηκε παραγωγικός διάλογος που επικεντρώθηκε σε σημαντικά ζητήματα όπως ενδεικτικά:

-Η αναγκαιότητα βελτίωσης του υφιστάμενου πλαισίου μεταθέσεων

-Η τροποποίηση του καθεστώτος προαγωγων και σταδιοδρόμησης ιδίως υπό το πρίσμα των νέων συνταξιοδοτικών παραμέτρων 

-Η αναγνώριση και θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος.

-Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για όσους ασφαλίστηκαν από το 2011 και μετά, οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και τη συμπλήρωση του 62ου έτους ηλικίας.

-Το ενδεχόμενο ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων και οι καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα επιφέρει.

Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει διεξοδικά όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με συναρμόδιους υπουργούς, όπου απαιτείται, για την επίλυση τους.

Η συνάντηση έκλεισε με την επισήμανση από πλευράς ΠΕΑΛΣ ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεισφέρουμε με προτάσεις και λύσεις για τα ζητήματα που αφορούν τους Αξιωματικούς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Από την πλευρά της ΠΕΑΛΣ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, κ. Γραβάνης Γ., ο Γενικός Γραμματέας, κ. Φύκας Γ., ο Ταμίας, κ. Παγάνης Ι., και ο Β' Αντιπρόεδρος, κ. Χαβιάρης Ι..

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας 

Γραβάνης Γρηγόριος      Φύκας Γεώργιος 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια